• Fri frakt från 599kr
  • 4.7 på Trustpilot
Snus till brevlådan

Är leverans av nikotinprodukter till brevlådan hotad?

På Nettotobak ålderskontrollerar vi våra kunder vid varje enskilt köp, och har gjort det sedan vi grundades. Nu vill Stockholms stads tillståndsutskott att ålderskontroll vid köp av nikotinprodukter online ska ske både vid köptillfället och vid leverans. På grund av detta ändrar vi på Nettotobak våra leveransalternativ.

Stockholms stads tillståndsutskott vill återkalla försäljningstillståndet avseende tobakssnus för återförsäljaren Snusbolaget.se på grund av olika tolkningar om hur ofta kunderna ska åldersverifieras. Stockholms stad – som handlägger tillståndet för hela Sverige – vill att alla kunder ska åldersverifieras både vid köp och leverans. Precis som Snusbolaget så ålderverifierar Nettotobak samtliga kunder vid köp, och har gjort det sedan vi grundades.


Som onlinesäljare av snus så står vi på Snusbolagets sida och tycker att det är viktigt för kunder att ha valmöjligheten att få sitt snus hela vägen hem till brevlådan istället för att behöva åka till ett paketombud eller en paketbox. Detta är särskilt viktigt för de konsumenter som bor utanför storstäderna. Stockholms stads beslut påverkar inte bara stockholmarna utan riskerar att få konsekvenser i hela landet.


I och med tillståndsutskottets beslut kommer även vi på Nettotobak att sluta leverera våra produkter direkt till brevlådan. Det innebär tyvärr att Early Bird, Postnord varubrev och brevlådeleverans av Citymail kommer försvinna som fraktalternativ. Möjligheten finns fortsatt att få sina produkter hemlevererade, men då krävs att man är hemma vid leverans och att man uppvisar giltig legitimation. Även vid leverans till utlämningsställe eller box krävs det sedan länge att man legitimerar sig när paketet hämtas ut.